Sunday, August 15, 2010

Méhkas süti


Hozzávalók:


24 dkg darált keksz

10 dkg vaj megolvasztva

15 dkg porcukor

3 ek kakó

1-2 ek rumaroma

4 ek tej

8-9 db keksz az aljára



Elkészítés:

1: Összekeverjük a hozzávalókat a kakaó kivételével, ebből a sárga tésztából félrerakunk egy kicsit, mert ezzel töltjük majd meg a darazsakat.
2: A többi tésztához hozzáadjuk a kakaóport.
3: Beletöltjük a méhkas formába a masszát.
4: Kekszalapra helyezzük, és óvatosan lehúzzuk róla a formát.
5: 1 óráig berakjuk a hűtőbe dermedni.


Tipp:

A vaj helyett használhatunk gesztenyemasszát, a tej helyett pedig joghurtot illetve meg is lehet őket tölteni pudinggal ha fakanállal lyukat fúrunk a sütik aljára!

Forrás:
Sütizona

No comments:

Post a Comment