Saturday, July 31, 2010

Tiramisu



Hozzávalók, ahogy én készítettem:
40 dkg olasz babapiskóta (tartósítószermentes!)
50 dkg mascarpone krémsajt(olasz)
5 tojás
méz 3 evőkanálnyi
2 púpos evőkanál nescafé( német)+2,5 dl viz
1/2 dl rum
kakaópor hinteni ízlés szerint( holland)

A tojások sárgáját kikevertem a mézzel, hozzáadtam a krémsajtot, végül beleforgattam a felvert fehérjéket. A nescafét feloldottam a vízben és beleöntöttem a rumot. A képen látható, hogy két soros lett a süti, mert elég nagy méretű tálba rétegeztem. Az élvezeti értékéből természetesen ez nem von le semmit. A tál aljára kentem a krémből és meghintettem kakóval. Erre jött a rumos kávéban megáztatott piskóta. Az áztatás idejének eltalálása kis időt, és egy-két bekapott piskótát eredményez, de hát minden piskóta más. A krémet megint meghintettem kakaóval, újból piskóta következett, amíg el nem fogytak a hozzávalók. A tetejét jól meghintettem kakaóval és másnapig a hűtőbe tettem, hogy az ízek jól össze érjenek.

No comments:

Post a Comment