Sunday, July 25, 2010

Crostata di ciliegie avagy a fúziós ropogós cseresznyés pite


Trinityomlós tésztája:
(2 adag!)
50 dkg liszt
25 dkg vaj
12,5 dkg cukor
csip. só

2 tojás sárgája
+ 1 tojás (tettem bele) 2 üveg rumosmeggy

1 cs. vaniliás pudingpor
2 maréknyi mandula forgács
A tésztához valókat összegyúrtam, csak még megtoldottam 1 egész tojással, mert nekem valahogy nem akart összeállni. Miután hozzáadatam a tojást, egy remek minöségü tésztát kaptam, amit folpackba csomagolva beküldtem a hütöbe egy fél órára. Közben a meggy levét
leszürtem. A felfogott levet felmelegítettem (cukrozni és füszerezni nem kellett, mert már adott volt!) és kézi habverövel elkevertem benne egy csomag pudingport. A lé kb. 3 dl volt, így elég sürü masszát kaptam. Kihütöttem és belekevertem a meggyet. A tésztát kivettem a hütöböl, elfeleztem, a másik felét beköltöztettem a fagyasztóba. A megmaradt tésztát szintén elfeleztem és az elsö felét lisztezett deszkán kerekre nyújtottam. Kibéleltem vele egy formát, széleit késsel levágtam. A tölteléket rásimítottam a tésztára. A maradék tésztát is kinyújtottam és derelyevágóval keskeny csíkokat vágtam, majd berácsoztam a tetejét. Tojás sárgával lekentem a rácsokat és forró sütöben készre sütöttem. Ropogós, krémes süti lett az eredmény. Langyosra hütve, vanilia fagyival maga a katarzis. De még másnap is finom, már, ha marad belöle!

No comments:

Post a Comment