Saturday, July 31, 2010

Grillázsos csokoládé mousse


Hozzávalók 4 kis pohárkához:
15 dkg mogyoró
10 dkg cukor
10 dkg étcsokoládé
30 dkg tejszín 35%-os

Egy teflonserpenyőt felforrósítok és apránként beleöntöm a cukrot amit karamellizálok. Amikor szép világos a színe hozzáöntöm a mogyorót és alaposan átforgatom, hogy mindenhol bevonja a karamell. Ha ez megvan azonnal enyhén olajozott sütőpapírra/alufóliára/fém tálcára vagy szilikonlapra borítom és hagyom kihűlni. Egy keveset félreteszek díszítésnek. Ha kihűlt egy konyhai aprítógépben szinte krémesre aprítom.
A csokoládét vízgőz fölött megolvasztom és picit hagyom hűlni, majd belekeverem a grillázsmasszát és alaposan kikeverem.
A tejszínhabot keményre verem és a csokis-grillázsos keverékhez keverjük. A belekeveréskor a tejszínhab valamennyire össze fog esni és elég folyósnak fog tűnni a massza, de ne ijedjünk meg. A kész masszát 4 kis pohárba adagolom és 1-1 1/2 órára hűtőbe teszem dermedni. Durvára vágott grillázzsal díszítem.

No comments:

Post a Comment