- 1 db 18 cm kapcsos tortaformához
- tortaalap:
- 15 dkg fehér csoki,
- 2,5 dkg blansírozott mandula (stift vagy durvára vágott)
- 5 dkg vaj
- 7,5 dkg kukoricapehely (natúr corn flakes)
- krém:
- 15 dkg málna
- 4 gr zselatinpor
- 15 dkg mascarpone
- 10 dkg fehér csoki
- 5 dkg cukor
- 25 dkg ricotta
- 1 marék friss citromfűlevél (finomra aprítva kb 2 púpos ek)
A tortaalaphoz egy vastag aljú serpenyőben szárazon, igen kis láng felett kissé megpirítjuk a mandulát, majd megy hozzá a vaj is. Ha már aranyszínű a mandula, belekeverjük az apróra darabolt csokit, és néhány kavarás után lehúzzuk a tűzről. Ennyi elég is s csokinak, hogy elolvadjon. Addig keverjük, amíg már nem maradnak benne nagyobb csokoládé darabkák, majd hozzákeverjük a kukoricapelyhet is.
A kapcsos tortaforma alját és oldalát kibéleljük méretre vágott sütőpapírral, és elegyengetjük benne a kukoricapelyhes masszát. Félretesszük hűlni.
A krémhez a málnát a zselatinnal összemelegítjük, majd ha már a zselatin feloldódott, hozzáadjuk a cukrot, és az apróra tördelt csokit is. Kis láng fölött addig melegítjük, amíg a csoki elolvad.
A tűzről lehúzva megy hozzá a mascarpone és s ricotta is, majd addig kavarjuk a krémet, amíg csomómentes nem lesz.
Végül megy hozzá az igen finomra aprított citromfű, ezzel is alaposan átkeverjük, majd a kukoricapelyhes alapra simítjuk.
Hűtőbe kerül 3-4 órára, amíg a krém teljesen meg nem dermed.
Forrás:
No comments:
Post a Comment