Friday, July 30, 2010

Fehér csokis ricottás málnatorta fehér csokis-kukoricapelyhes alappal


  • 1 db 18 cm kapcsos tortaformához
  • tortaalap:
  • 15 dkg fehér csoki,
  • 2,5 dkg blansírozott mandula (stift vagy durvára vágott)
  • 5 dkg vaj
  • 7,5 dkg kukoricapehely (natúr corn flakes)
  • krém:
  • 15 dkg málna
  • 4 gr zselatinpor
  • 15 dkg mascarpone
  • 10 dkg fehér csoki
  • 5 dkg cukor
  • 25 dkg ricotta
  • 1 marék friss citromfűlevél (finomra aprítva kb 2 púpos ek)

A tortaalaphoz egy vastag aljú serpenyőben szárazon, igen kis láng felett kissé megpirítjuk a mandulát, majd megy hozzá a vaj is. Ha már aranyszínű a mandula, belekeverjük az apróra darabolt csokit, és néhány kavarás után lehúzzuk a tűzről. Ennyi elég is s csokinak, hogy elolvadjon. Addig keverjük, amíg már nem maradnak benne nagyobb csokoládé darabkák, majd hozzákeverjük a kukoricapelyhet is.

A kapcsos tortaforma alját és oldalát kibéleljük méretre vágott sütőpapírral, és elegyengetjük benne a kukoricapelyhes masszát. Félretesszük hűlni.

A krémhez a málnát a zselatinnal összemelegítjük, majd ha már a zselatin feloldódott, hozzáadjuk a cukrot, és az apróra tördelt csokit is. Kis láng fölött addig melegítjük, amíg a csoki elolvad.

A tűzről lehúzva megy hozzá a mascarpone és s ricotta is, majd addig kavarjuk a krémet, amíg csomómentes nem lesz.

Végül megy hozzá az igen finomra aprított citromfű, ezzel is alaposan átkeverjük, majd a kukoricapelyhes alapra simítjuk.

Hűtőbe kerül 3-4 órára, amíg a krém teljesen meg nem dermed.

Forrás:

Flatcat

No comments:

Post a Comment