12 normál vagy 24 minimuffin formához:
A tésztához:
10 dkg puha vaj
10 dkg kristálycukor
2 tojás
1 citrom leve és héja
8 dkg liszt
2 dkg kakaópor
1 mokkáskanál sütőpor
A krémhez:
250 ml tejföl/mascarpone
10 dkg porcukor
1 tojás
1 mokkáskanál vanília kivonat
20-25 dkg málna
0. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
1. A puha vajat habosra keverjük a kristálycukorral, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a citromhéjat, és a citromlé felét. Utána belekeverjük a lisztet, a citromlé másik felét, és végül a sütőport.
2. A muffintepsikbe belerakjuk a papírokat, és annyi masszát kanalazunk beléjük, hogy kb. a felénél kicsit lejjebb érjen. Mindegyikbe teszünk 2 szem málnát, a miniformákba félbevágva. Kb 15 percig sütjük.
3. Eközben összekeverjük a krém hozzávalóit. A sütőböl kivett tésztára kanalazunk annyit óvatosan, hogy ne folyjon ki és visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, míg a krém megszilárdul, de még remeg egy kicsit. Nekem ez kb 10-12 perc volt.
A végén összerottyantott málnát kanalazunk a tetejére és kész is.
.
A végén összerottyantott málnát kanalazunk a tetejére és kész is.
No comments:
Post a Comment