Saturday, July 31, 2010

Canelé


kb. 12 darabhoz
5 dl tej
5 dkg vaj
2 tojás + 2 sárgája
25 dkg cukor
10 dkg liszt
fél dl rum
1 rúd vanília
1 csipet só

1. A sütés előtt legalább 24 órával elkészítem a tésztát: egy lábasban a tejet összemelegítem (de nem forralom) a vajjal és a kikapart vaníliamagokkal.
2. Közben a tojásokat plusz a sárgákat a cukorral habosra keverem.
3. A tejet kis adagokban a habverővel folyamatosan keverve a tojásokhoz keverem, majd az átszitált lisztet, a rumot és a sót is.
4. Kihűtöm, lefedem, 24 órára a hűtőbe teszem.
5. 200 fokra előmelegített sütőben 60-70 percig sütöm. Szilikonformában a legegyszerűbb (a hagyományos rézformákat méhviasszal kenik ki, hogy ne ragadjon bele a tészta).

Forrás:
Zsófi

No comments:

Post a Comment