Sunday, October 17, 2010
hókifli
Hozzávalók
50 dkg Liszt
20 dkg Margarin
10 dkg Porcukor
5 cl tej 2.8%
1/4 dkg Só
2 dkg Élesztő
1 db Tojás
1 dkg Vaníliás cukor
15 dkg Dió (darált)
6 dkg Cukor
15 g méz
15 g mazsola
1 db Citrom reszelt héja
1/2 dl Víz
50 dkg lisztet 20 dkg margarinnal 10 dkg porcukorral egy csipet sóval összemorzsoljuk. 2 dkg élesztőt és 1dl tejet, és 1 tojást hozzáadunk, majd az egészet összegyúrjuk. Kinyújtjuk kb 0,5 cm vastagra, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk vagy háromszög alakúra felvágjuk.
Töltelék:
15 dkg darált diót, 2 dkg édes morzsát, 1,5 dkg mazsolát és 1 citrom reszelt héját összekeverünk egy tálban. 6 dkg cukrot 1,5 dkg mézet felforralunk 0,5 dl vízzel, majd beleöntjük a diós keveréket.
A tésztákra osztjuk a tölteléket, feltekerjük kifli alakúra és sütőlemezre helyezzük őket.
Sütés:
180-190C'on 10 perc alatt világosra sütjük. Melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment