Monday, October 18, 2010

Emeletes élvezet





Hozzávalók:


1. réteg
25 dkg darált háztartási keksz
5 dk Ráma margarin
5 dkg porcukor
kevés tej

2. réteg
20 dkg túró
porcukor
2 dl tejszín
1cs. vaníliás cukor

3. réteg
2cs. Aranka vaníliás krémpor
5 dl tej
1cs. vaníliás cukor

4. réteg
2 dl tejszín
5 dkg porcukor

Tetejére kb. 5 dkg reszelt csokoládé


Elkészítése:



A darált kekszet összegyúrom a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel.

Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen.

Egy közepes tepsibe (30 x 30-as) vagy egy nagyobb piteformába egy kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodom a keksztésztát.

A túrót, ha nagyon darabos mixelő rúddal krémesítem, összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel és a kekszre simítom.

Az Aranka krémport a tejjel egy elektromos habverővel jó sokáig keverem. Minél tovább keverem, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt a túrókrém tetejére simítom.

A tejszínt felverem a porcukorral és a vaníliás krémre kenem.

A tetejére reszelt csokit szórok, és a hűtőbe teszem tálalásig.

Megjegyzés:
a tetejére tejszín helyett mindenképpen Hullalát (cukrászhab) teszek, így biztos megtartja formáját és az állagát. (Ha tejszínt használok, egy kis zselatint vagy habfixálót keverek hozzá.)

(Nem kell hozzá sütő, csak egy jó elektromos habverő. Gyorsan elkészül és nagyon finom. A túrókrém kicsit savanykás íze nagyon jól harmonizál a vaníliás krémmel.)


forrás:

No comments:

Post a Comment