Almás-túrós galuska mákos bundában hozzávalók 3 főre * 25 dkg túró * 2 szikkadt zsemle * 3 nem túl leves alma * 4-5 ek liszt * 1 cs vaníliás cukor * 6 dkg cukor * 1 tojás * 5 dkg vaj/ margarin A mákos bundához: * 10-12 dkg darált mák * 8-10 dkg porcukor elkészítés 1. A szikkadt zsemléket kis kockákra vágjuk és a vajban megpirítjuk. 2. Az almákat meghámozzuk és lereszeljük. 3. A túrót egy villa segítségével összetörjük, hozzáadjuk a cukrokat, a tojást, jól elkeverjük. Hozzákeverjük a reszelt almát és a lisztet, majd végül a pirított zsemlekockákat. 4. A jól összekevert masszát legalább fél órát pihentetjük. 5. Vizet forralunk, amit kicsit megsózunk, majd ezt követően két kanál segítségével galuskákat szaggatunk a masszából és a forró vízben kifőzzük. (Ha két kanállal formázzuk a galuskákat tömörebbek, szabályosabbak lesznek és nem esnek szét.) 6. Amikor a galuskák feljönnek a víz tetejére, még 2-3 percig főzzük, majd a vízből kivéve lecsöpögtetjük őket. 7. A galuskákat porcukros darált mákba forgatjuk és kínálhatjuk is. forrás: | ||
Monday, October 18, 2010
Almás-túrós galuska
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment