Monday, October 18, 2010

Túróval töltött rétes muffin recept






* előkészület: 15 perc
* sütés: 25 perc

hozzávalók 4 főre


12 db muffinhoz:

* 1 csomag hatlapos rétestészta (15 dkg)

töltelékhez:

* 15 dkg cukor
* 2 tojás
* 1 vaníliarúd
* 12,5 dkg natúr Philadelphia
* 2 ekanál búzadara
* 1 bio citrom
* 50 dkg tehéntúró

réteslapok kenéséhez

* kb. 5 dkg vaj

tetejére:

* porcukor
* kakaós tortadara


elkészítés

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra és ha nem szilikonos muffintepsit használunk, akkor kenőecsettel alaposan kivajazzuk a horpadásokat.
2. A cukrot, a tojást és a vaníliarúd kikapargatott belsejét robotgéppel 1-2 perc alatt összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínes krémsajtot, a búzadarát, a citrom reszelt héját, a szétmorzsolt túrót és az egészet robotgéppel jól összedolgozzuk.
3. Nekilátunk a réteslap kosaraknak. A kenéshez szükséges vajat megolvasztjuk, kifektetünk magunk elé egy réteslapot, megkenjük kevés olvasztott vajjal, és felvágjuk 16 egyenlő méretű négyzetre.
4. A felvágott darabok közül nyolcat beteszünk a muffintepsi egyik horpadásába úgy, hogy az egymásra kerülő négyzeteken mindig fordítunk egy picit, így a négyzetek sarkai nem egymásra, hanem egymás mellé kerülnek.
5. Ha megvan az első kosár, jöhet a második, aztán folytatjuk a többi réteslappal, amíg a muffin tepsi 12 mélyedését ki nem béleltük, és 8 rétegből álló, cakkos szélű, nyers réteslapkosarak üldögélnek majd a tepsiben.
6. A kosarakba arányosan belekanalazzuk a túrós tölteléket, és a süteményeket kb. 25 perc alatt megsütjük.
7. Ha kihűltek, porcukrot, tortadarát szórunk rájuk

forrás:

No comments:

Post a Comment