hozzávalók 4 főre
Tésztához:
* 18 dkg margarin
* 23 dkg liszt
* 1 tojássárgája
* 6 dkg porcukor
* pici só
Krémhez:
* 50 dkg túró
* 1 cs vaníliás pudingpor
* 3 tojássárgája
* 10 dkg cukor
* 1 doboz tejföl
* 1 citrom reszelt héja
Habhoz:
* 4 tojásfehérje
* 15 dkg cukor
* 1 ek ecet
elkészítés
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a hűtőben fél órát pihentetjük.
2. A krém hozzávalóit összekeverjük.
3. A tésztát egy kapcsos tortaformába nyújtjuk úgy, hogy legyen a karimán pereme.
4. Beleöntjük a krémet, előmelegített sütőbe toljuk, és 150-160 fokon lassan sütjük, addig amíg a teteje egy kis színt kap.
5. A tojásfehérjét a cukorral és 1 tk ecettel felverjük, és a megsütött sütire simítjuk, visszatesszük a sütőbe pár percre, amíg a habnak színe nem lesz. Ne süssük, csak szárítsuk rá a habot!
sütési hőfok: 150 °C
tepsi mérete: 26 cm
forrás:
No comments:
Post a Comment