Tésztához:
* 30 dkg liszt
* 20 dkg vaj
* 10 dkg cukor
* 1 tojás
* 1/2 cs sütőpor
Töltelékhez:
* 30 dkg mák
* 30 dkg cukor
* 3 tojás
* 1 citrom
* 1 kisebb üveg sárgabarack lekvár
Tetejére:
* 2 tojás fehérje
* 10 dkg porcukor
* 1 ek limoncello / vagy fél citrom leve
elkészítés
1. A sütőporos lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást és a cukrot. Gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát, majd lisztezett deszkán téglalappá nyújtjuk, és nyújtófa segítségével tepsibe simítjuk.
2. A tésztán egyenletesen elosztjuk a lekvárt.
3. A mákot ledaráljuk, majd összekeverjük 20 dkg cukorral.
4. A tojások sárgáját kikeverjük 10 dkg cukorral, belereszeljük a citrom héját, és belekeverjük a cukros mákot.
5. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és ezt is beleforgatjuk a mákos krémbe, majd az egészet elkenjük a lekváros tésztán.
6. A tepsit előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30 percig sütjük.
7. Közben kemény habbá verjük a 2 tojás fehérjét, beleforgatjuk a porcukrot, beletesszük a limoncellot. Kivesszük a süteményt, és a tetejére nyomózsák segítségével, vagy egyszerűen kiskanállal kis csókokat pettyezünk.
8. Visszatoljuk a sütőbe, és további 5-10 percig sütjük, amíg a tetején a csókok rózsaszínes pírt kapnak. Akkor jó, ha a csókok belseje krémes marad, nem kell nagyon megsütni őket.
sütési hőfok: 120 °C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 24x38 cm
Forrás:
No comments:
Post a Comment