-50dkg liszt
-25dkg margarin
-15dkg fehér marcipánmassza lereszelve
-15dkg cukor
-4 tojássárgája
-4 evőkanál tej
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd pár órára hűtőbe tesszük. Előfordulhat, hogy kicsit ragadós lesz a tészta, akkor picit lisztezni kell még, de vigyázni kell vele, ne legyen túl kemény sem.
Kinyújtjuk kb. 3-4mm vastagságúra és kétféle méretű kerek formával kiszúrjuk. A nagyobb korongból dupla mennyiséget kell készíteni, mert félbevágva, abból lesznek a fülek.
A képen látható módon elkészítjük a malackákat, az orrára két lukat szúrunk, majd a szemeit mazsolával kirakjuk. Én a tepsiben szoktam összeállítani. Tejjel megkenjük.
A tepsit vagy kibéleljük sütőpapírral, vagy kivajazzuk és lisztezzük. Még melegen leválasztjuk, mert később már nehéz.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, kb 12-15 percig készre sütjük.
Forrás:
endi
endi
No comments:
Post a Comment