Hozzávalók:
15 dkg makadám- és pekándió, 30 dkg étcsokoládé (70 % kakaótartalommal),
15 dkg + 1 tk vaj, 39 dkg cukor, csipetnyi só, 1 zacskó vaníliás cukor,
4 tojás, 10 dkg liszt, 1-2 tk. citromlé, vajdarabka, sütőpapír
Elkészítés:
A makadám- és a pekándiót éles késsel vagy robotgéppel durvára aprítjuk.
Az étcsokoládét nagyobb darabokra tördeljük, és 15 dkg felkockázott vajjal együtt forró vízfürdőben megolvasztjuk.
A csipetnyi sóval és a vaníliás cukorral együtt hozzáadunk 24 dkg cukrot,
majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
Végül lazán beleforgatjuk a lisztet meg a makadám- és a pekándiót.
Egy 24 x 24 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük.
Belesimítjuk a tésztát és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
A sütőből kivéve a kerettől óvatosan elválasztjuk, és kihűtjük.
Kb. 1 órára hűtőszekrénybe állítjuk. Közben a maradék cukrot 1 tk. vajjal meg a
citromlével szép aranybarnára karamellizáljuk, és a süteményen azonnal elosztjuk.
Egy vajdarabkán végighúzott késsel a karamellmázba 16 részes négyzethálót rajzolunk.
Így a karamell megszilárdulása után a süteményt kenyérvágó késsel könnyen kockákra darabolhatjuk.
No comments:
Post a Comment