A tésztához:
* 6 tojásfehérje
* 20 dkg cukor
* 10 dkg liszt
* 10 dkg kókuszreszelék
* csipetnyi só
* késhegynyi sütőpor
A krémhez:
* 6 tojássárgája
* 1 cs vaníliás pudingpor
* 4 dl tej
* 25 dkg cukor
* 25 dkg margarin
* 1 cs Dr.Oetker zselatin fix
* 1 mk mandulaaroma
* 10 dkg kókuszreszelék
elkészítés
1. A tojásfehérjéket a cukorral, sóval felverjük kemény habbá, majd a lisztet a sütőport és a kókuszt hozzákeverjük.
2. gy kb 27 x 35 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk, beleöntjük a tésztát és kb. közepes lángon (180 fokon), légkeveréses sütőben 20 percig sütjük (em szabad pirosra sütni, mert akkor kemény, rágós lesz a tészta).
3. A tojássárgákat a tejjel, a cukorral, a mandulaaromával és a pudingporral összekeverjük és pudingot készítünk belőle.
4. Ha kihűlt, akkor a margarinnal és a zselatin fix-szel robotgép segítségével kikeverjük, rákenjük a tészta tetejére és megszórjuk a kókuszreszelékkel.
5. Hűtőben dermesztjük, majd szeleteljük.
Forrás:
No comments:
Post a Comment