Ezt a sütit jó néhány receptből raktam össze, mivel barackbefőtt volt itthon
barackos csíkos lett a neve, de szerintem bármilyen más gyümölccsel is elkészíthető.
Hozzávalók:
A piskótához:
5 tojás,
csipetnyi só,
12,5 dkg cukor,
12,5 dkg liszt,
3/4 tasak sütőpor.
(az én tepsi méretem 27x38-as, nagyobb tepsihez, 6 tojásos kell)
Az első réteghez:
2 csomag vaníliás pudingpor,
6 dl baracknektár,
barackbefőtt.
Második réteg: 4-5 dl tejszín
Harmadik réteghez egy csomag omlós keksz.
Hozzávalók:
A piskótához:
5 tojás,
csipetnyi só,
12,5 dkg cukor,
12,5 dkg liszt,
3/4 tasak sütőpor.
(az én tepsi méretem 27x38-as, nagyobb tepsihez, 6 tojásos kell)
Az első réteghez:
2 csomag vaníliás pudingpor,
6 dl baracknektár,
barackbefőtt.
Második réteg: 4-5 dl tejszín
Harmadik réteghez egy csomag omlós keksz.
Elkészítés:
Piskóta:
A tojásfehérjéket a sóval habbá verjük, apránként beleszórjuk a cukrot,
Piskóta:
A tojásfehérjéket a sóval habbá verjük, apránként beleszórjuk a cukrot,
majd a tojás sárgákat egyenként, majd legvégül belevegyítjük a sütőporos lisztet.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben 175 fokon 20 -30 percig sütjük, tűpróba.
Első réteg:
A barackok egy részét apróra vágjuk. A pudingport a baracknektárral elkészítjük,
Első réteg:
A barackok egy részét apróra vágjuk. A pudingport a baracknektárral elkészítjük,
mint a pudingot, tetszés szerint tehetünk bele vaníliás cukrot és cukrot.
Amikor elkészült a puding beleforgatjuk a barackdarabokat. Hagyjuk kihűlni.
Amikor kihűlt rákenjük a piskótára.
A második réteghez 4- 5 dl tejszínt kemény habbá verünk. Rákenjük a pudingos rétegre.
A harmadik réteg:
A kekszek alját a befőtt levével egy ecset segítségével megkenegetjük
A második réteghez 4- 5 dl tejszínt kemény habbá verünk. Rákenjük a pudingos rétegre.
A harmadik réteg:
A kekszek alját a befőtt levével egy ecset segítségével megkenegetjük
és a megkent oldalukkal lefelé fordítva kirakjuk a sütemény tetejét.
A süteményt egy fél órára hűtőbe rakjuk. Addig gőz fölött felolvasztunk
15 dkg étcsokoládét másfél evőkanál olajjal és rákenjük a süteményre.
Tálaláskor minden sütire teszünk a maradék barackbefőttből.
forrás:
Aranyeső Nyugdíjas Klub Dánszentmiklós
forrás:
Aranyeső Nyugdíjas Klub Dánszentmiklós
No comments:
Post a Comment