Saturday, August 7, 2010

Mocha szelet

Vékony piskóta között habos kávékrém,mely közepén folyékony csokiöntetet rejt...

Hozzávalók:
  • 2 tojás,2ek. víz,4ek. cukor,1ek. sima-,2ek. rétesliszt,1 ek. kakaópor,késhegyni sütőpor,só
  • 5dl tejszín
  • 1 cs zselatinfix
  • 2 kk. instant nescafé
  • ízlés szerint cukor
  • 4-5ek. porcukor,
  • 1 ek. kakaópor,
  • 1 kk. olaj,
  • pici víz
  • 6 db babapiskóta

2tojásból piskótát sütök.A tojásfehérjét,sóval és 1ek. cukorral keményre verem.A sárgákat a vízzel,és a maradék cukorral fehéredésig verem.Ebbe beleforgatom a liszteket,a sütőport meg a kakaót,majd a kemény tojásfehérje habot.Püspökkenyér formába öntöm és előmelegített,középmeleg sütőben ,negyed óra alatt készre sütöm. A tejszínt a zselatinfixszel kemény habbá verem,majd a nescafét 1 ek. forró vízben feloldom és a tejszínhez csurgatom majd elkeverem ,közben ízlés szerint cukrozom.Ezt sajnos nem mértem,de kb. 4ek-nyi lehetett.Ebből egy kicsit félreteszek díszíteni. A kihűlt piskótát 2 részre vágom és az alját beleteszem egy folpackkal kibélelt püspökkenyér formába. Erre rákanalazom a krém felét,majd rápakolom a csokiöntetbe mártott babapiskótákat.A csokiöntetet 4-5ek. porcukorból ,egy ek. kakaóporból,egy csurrantásnyi olajból és annyi forró vízből kavarom ki amitől a szósz ,az olvadt étcsokoládé állagához lesz hasonló.(Bocsánat,a vizet se mérem soha,a hivatalos receptet meg sehol nem találom:( )A babapiskótákra jön a maradék krém majd a piskótalap.A formából kilógó folpackkal betakarom,és egyben kicsit össze is húzom a sütit,majd egy éjszakára a hűtőbe teszem.Másnap kiborítom,óvatosan leveszem róla a folpackot és a félretett krémmel díszítem.


Forrás:
Kiskanál

No comments:

Post a Comment