Vékony piskóta között habos kávékrém,mely közepén folyékony csokiöntetet rejt...
Hozzávalók:
2tojásból piskótát sütök.A tojásfehérjét,sóval és 1ek. cukorral keményre verem.A sárgákat a vízzel,és a maradék cukorral fehéredésig verem.Ebbe beleforgatom a liszteket,a sütőport meg a kakaót,majd a kemény tojásfehérje habot.Püspökkenyér formába öntöm és előmelegített,középmeleg sütőben ,negyed óra alatt készre sütöm. A tejszínt a zselatinfixszel kemény habbá verem,majd a nescafét 1 ek. forró vízben feloldom és a tejszínhez csurgatom majd elkeverem ,közben ízlés szerint cukrozom.Ezt sajnos nem mértem,de kb. 4ek-nyi lehetett.Ebből egy kicsit félreteszek díszíteni. A kihűlt piskótát 2 részre vágom és az alját beleteszem egy folpackkal kibélelt püspökkenyér formába. Erre rákanalazom a krém felét,majd rápakolom a csokiöntetbe mártott babapiskótákat.A csokiöntetet 4-5ek. porcukorból ,egy ek. kakaóporból,egy csurrantásnyi olajból és annyi forró vízből kavarom ki amitől a szósz ,az olvadt étcsokoládé állagához lesz hasonló.(Bocsánat,a vizet se mérem soha,a hivatalos receptet meg sehol nem találom:( )A babapiskótákra jön a maradék krém majd a piskótalap.A formából kilógó folpackkal betakarom,és egyben kicsit össze is húzom a sütit,majd egy éjszakára a hűtőbe teszem.Másnap kiborítom,óvatosan leveszem róla a folpackot és a félretett krémmel díszítem.
Hozzávalók:
- 2 tojás,2ek. víz,4ek. cukor,1ek. sima-,2ek. rétesliszt,1 ek. kakaópor,késhegyni sütőpor,só
- 5dl tejszín
- 1 cs zselatinfix
- 2 kk. instant nescafé
- ízlés szerint cukor
- 4-5ek. porcukor,
- 1 ek. kakaópor,
- 1 kk. olaj,
- pici víz
- 6 db babapiskóta
2tojásból piskótát sütök.A tojásfehérjét,sóval és 1ek. cukorral keményre verem.A sárgákat a vízzel,és a maradék cukorral fehéredésig verem.Ebbe beleforgatom a liszteket,a sütőport meg a kakaót,majd a kemény tojásfehérje habot.Püspökkenyér formába öntöm és előmelegített,középmeleg sütőben ,negyed óra alatt készre sütöm. A tejszínt a zselatinfixszel kemény habbá verem,majd a nescafét 1 ek. forró vízben feloldom és a tejszínhez csurgatom majd elkeverem ,közben ízlés szerint cukrozom.Ezt sajnos nem mértem,de kb. 4ek-nyi lehetett.Ebből egy kicsit félreteszek díszíteni. A kihűlt piskótát 2 részre vágom és az alját beleteszem egy folpackkal kibélelt püspökkenyér formába. Erre rákanalazom a krém felét,majd rápakolom a csokiöntetbe mártott babapiskótákat.A csokiöntetet 4-5ek. porcukorból ,egy ek. kakaóporból,egy csurrantásnyi olajból és annyi forró vízből kavarom ki amitől a szósz ,az olvadt étcsokoládé állagához lesz hasonló.(Bocsánat,a vizet se mérem soha,a hivatalos receptet meg sehol nem találom:( )A babapiskótákra jön a maradék krém majd a piskótalap.A formából kilógó folpackkal betakarom,és egyben kicsit össze is húzom a sütit,majd egy éjszakára a hűtőbe teszem.Másnap kiborítom,óvatosan leveszem róla a folpackot és a félretett krémmel díszítem.
Forrás:
Kiskanál
No comments:
Post a Comment