a la David Lebovitz
- 85 g vaj
- 115 g étcsokoládé
- 130 g cukor
- 2 nagy tojás
- 70 g liszt
- 1 ek. édesítetlen kakaópor
- egy csipet só
- 1 tk. vaníliakivonat
- 80 g csokichips, ami nálam apró kockákra vágott étcsoki volt
- 200 g krémsajt (Philadelphia)
- 1 tojássárgája
- 75 g cukor
- pár csepp vanília kivonat
A krémsajtos réteghez simára keverem a Philadelphiát a cukorral, a vaníliával, és a tojás sárgájával, végül elosztom a csokis tészta tetején, és egy tompahegyű késsel márványosra keverem a kétszínű masszát. (vagy legalábbis kísérletet teszek rá) Forró sütőbe tolom és előírás szerint 35 percig sütöm, de legközelebb 5-6 perccel lerövidítem a sütési időt.
*Nagy örömömre végre sikerült hozzájutnom egy kivehető aljú, nagyon praktikus brownie-sütőformához. A mérete 24x6x24 cm, és jelenleg a Tchibo shopokban kapható. Sajnos nem tudom, hogy a magyarországi Tchibo üzletekben már ott megtalálható-e a polcokon. Erre vonatkozó infókat szívesen elfogadok kommentbe, hisz gondolom sokakat érdekelne, hogy hol lehet rá lecsapni.
Forrás:
Maci konyha
Maci konyha
No comments:
Post a Comment