Saturday, August 7, 2010

Blondie

Jó,jó kicsit felturbóztam...
Ez volt amúgy a szülinapi est másik fénypontja,a vendégeimnek nagyon ízlett.Hát finom is,melyik brownie vagy blondie lehet rossz.Ráadásul ha az ember még mascarpone krémmel és karamell öntettel is koronázza.Hát most is bebizonyosodott,hogy mindent lehet tovább fokozni.
Blondie:Édesemnél
Mascarpone krém:
  • 250 g mascarpone
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 ek tej
  • kb.4 -5ek porcukor
  • 1 tk vanília kivonat
Karamell öntet:
  • 250 g porcukor
  • 1,5 dl tejszín
  • 5dkg vaj
  • nagy csipet só
Süssük meg azt a fantasztikus csodát,és uralkodjunk magunkon,hogy ne együk meg még melegében az egészet!Szóval hűtsük ki teljesen.KÖzben verjük fel a tejszínt,keverjük bele a mascarponet,édesítsük és lazítsuk egy kicsit tejjel.
A karamell öntethez,készítsünk a cukorból világos karamellt,adjuk hozzá a vajat,majd a tejszínt is,kevergessük,főzzük még egy pár percig,sózzuk.Hagyjuk ezt is kihűlni. Kenjük a blondiera a mascarpone krémet,majd csorgassunk rá a sűrű karamell szószból.Kicsit cifrázzuk meg,és vágjuk apró kockákra.Tartsuk hűtőben.
A karamell szószból még bőven fog maradni,de max 5 nap alatt úgyis elfogy olyan finom.Főleg vaníliafagyival,vagy csak kiskanállal(Uram irgalmazz!)

Forrás:
Kiskanál

No comments:

Post a Comment