Jó,jó kicsit felturbóztam...
Ez volt amúgy a szülinapi est másik fénypontja,a vendégeimnek nagyon ízlett.Hát finom is,melyik brownie vagy blondie lehet rossz.Ráadásul ha az ember még mascarpone krémmel és karamell öntettel is koronázza.Hát most is bebizonyosodott,hogy mindent lehet tovább fokozni.
Blondie:Édesemnél
Mascarpone krém:
A karamell öntethez,készítsünk a cukorból világos karamellt,adjuk hozzá a vajat,majd a tejszínt is,kevergessük,főzzük még egy pár percig,sózzuk.Hagyjuk ezt is kihűlni. Kenjük a blondiera a mascarpone krémet,majd csorgassunk rá a sűrű karamell szószból.Kicsit cifrázzuk meg,és vágjuk apró kockákra.Tartsuk hűtőben.
A karamell szószból még bőven fog maradni,de max 5 nap alatt úgyis elfogy olyan finom.Főleg vaníliafagyival,vagy csak kiskanállal(Uram irgalmazz!)
Ez volt amúgy a szülinapi est másik fénypontja,a vendégeimnek nagyon ízlett.Hát finom is,melyik brownie vagy blondie lehet rossz.Ráadásul ha az ember még mascarpone krémmel és karamell öntettel is koronázza.Hát most is bebizonyosodott,hogy mindent lehet tovább fokozni.
Blondie:Édesemnél
Mascarpone krém:
- 250 g mascarpone
- 1,5 dl tejszín
- 1 ek tej
- kb.4 -5ek porcukor
- 1 tk vanília kivonat
- 250 g porcukor
- 1,5 dl tejszín
- 5dkg vaj
- nagy csipet só
A karamell öntethez,készítsünk a cukorból világos karamellt,adjuk hozzá a vajat,majd a tejszínt is,kevergessük,főzzük még egy pár percig,sózzuk.Hagyjuk ezt is kihűlni. Kenjük a blondiera a mascarpone krémet,majd csorgassunk rá a sűrű karamell szószból.Kicsit cifrázzuk meg,és vágjuk apró kockákra.Tartsuk hűtőben.
A karamell szószból még bőven fog maradni,de max 5 nap alatt úgyis elfogy olyan finom.Főleg vaníliafagyival,vagy csak kiskanállal(Uram irgalmazz!)
Forrás:
Kiskanál
Kiskanál
No comments:
Post a Comment