Caramel Shortcake - Millionaire's Shortbread
A tésztához:
- 17 deka liszt
- 12 deka vaj
- 5 deka cukor (nádcukor előnyben!)
- egy csipet só
A karamellréteghez:
- 10 dkg vaj
- 2 doboz (80 deka) cukrozott sűrített tej (pl. Nestlé Milchmädchen)
- egy jó csipet só
A csokimázhoz:
- 25 deka olvasztott csoki (ét-, és tejcsoki vegyesen)
- 1 ek. étolaj
A sűrített tejet a sót és a vajat egy vastag aljú edénybe öntöm és folyamatos kevergetés mellett felforrósítom. Addig keverem tovább, amíg szemmel láthatóan jól besűrűsödik és egy kis színt kap. A megsült tésztára öntöm a krémet és hűlni hagyom.
A csokit mikróban megolvasztom és alaposan elkeverem az olajjal. A langyosra hűlt karamellre öntöm, majd éles késsel 2x2 cm-es praliné méretű kis kockákra vágom amint megdermedt a csoki. (Nem szoktam olajat tenni a csokimázba, de most kicsit attól tartottam, hogy megreped a vastag csokiréteg, és nem lehet szépen vágni ha teljesen megkeményedik.)
Most pedig fogyókúrázom!
No comments:
Post a Comment