Thursday, August 5, 2010

Német krémes


Hozzávalók:
- 4 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
- 4 púpozott + 1 csapott evőkanál liszt
- 1/2 liter tej
- 12.5 dkg margarin

Elkészítése:
A tojások sárgáját a porcukorral és vaníliás cukorral habosra kavarom. Hozzáadom az olvasztott margarint és a lisztet. Óvatosan hozzáöntöm a tejet. Végül belekeverem a tojások fehérjéből vert kemény habot.
Margarinozott, lisztezett tepsibe öntöm . Előmelegített sütőben, lassú tűzön ( 150 fokon ) 1 órán át sütöm. A tepsiben hagyom kihűlni. Közepén krémes, felül piskóta jellegűnek kell a tésztának lennie.
Most tortaformában sütöttem, ezért tortaszelet formára vágtam.

No comments:

Post a Comment