Sunday, August 1, 2010

Cheesecake Brownies

Cheesecake Brownies
a la David Lebovitz
  • 85 g vaj
  • 115 g étcsokoládé
  • 130 g cukor
  • 2 nagy tojás
  • 70 g liszt
  • 1 ek. édesítetlen kakaópor
  • egy csipet só
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 80 g csokichips, ami nálam apró kockákra vágott étcsoki volt
  • 200 g krémsajt (Philadelphia)
  • 1 tojássárgája
  • 75 g cukor
  • pár csepp vanília kivonat
A tojásokat és a krémsajtot felhasználás előtt egy órával kiveszem a hűtőből. Az összetördelt csokit és a vajat alacsony lángon felolvasztom egy kis edényben. Közben 180°C fokra előmelegítem a sütőt, és sütőpapírral kibélelek egy 24x24 cm-es szögletes sütőformát*. A felolvadt csoki-vaj keveréket félrehúzom a tűzről és belekeverem a cukrot, majd a tojásokat. A lisztet elvegyítem a kakaóporral, vaníliával, a sóval és az apró kockákra darabolt csokival, majd a folyékony masszához öntöm, és egy gumis keverőlapát segítségével simára keverem. A tésztát az előkészített sütőformába öntöm és egyenletesen elsimítom.

A krémsajtos réteghez simára keverem a Philadelphiát a cukorral, a vaníliával, és a tojás sárgájával, végül elosztom a csokis tészta tetején, és egy tompahegyű késsel márványosra keverem a kétszínű masszát. (vagy legalábbis kísérletet teszek rá) Forró sütőbe tolom és előírás szerint 35 percig sütöm, de legközelebb 5-6 perccel lerövidítem a sütési időt.

*Nagy örömömre végre sikerült hozzájutnom egy kivehető aljú, nagyon praktikus brownie-sütőformához. A mérete 24x6x24 cm, és jelenleg a Tchibo shopokban kapható. Sajnos nem tudom, hogy a magyarországi Tchibo üzletekben már ott megtalálható-e a polcokon. Erre vonatkozó infókat szívesen elfogadok kommentbe, hisz gondolom sokakat érdekelne, hogy hol lehet rá lecsapni.

Forrás:
Maci konyha

No comments:

Post a Comment