Saturday, July 31, 2010

Tavaszköszöntő csokikosárkák

Hozzávalók:
Omlós tészta 12 darab kosárhoz:

25 dkg liszt
12,5 dkg vaj
1 evőkanál cukor
1 evőkanál kakaópor
1 tojás
1 evőkanál tejföl


Csokikrém:
10 dkg 70 %-os étcsokoládé
1 dl tejszín

Citromkrém:
10 dkg mascarpone
1 dl joghurt
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál cukor
2 dl növényi tejszín
1 citrom

A vajat megolvasztottam. A lisztet összekevertem a vajjal, majd hozzáadtam a cukrot, kakaót, tojást, egy csipet sót és jól összedolgoztam. A tejfölből annyit kell hozzáadni, hogy a tészta jól összeálljon, nekem most kb. 1 evőkanálnyi volt szükséges. Ezután hűtőszekrényben pihentettem kb. 2 órát.
Pihentetés után a tésztát kinyújtottam és a sütőformánál (én fánkformát használtam) kicsit nagyobb köröket vágtam ki. Óvatosan belehelyeztem a formába a tésztákat, egyenként letakartam fóliával és lencsét szórtam a közepükbe a vak sütéshez. 180 fokra előmelegített sütőben 8 percet sütöttem vakon, majd további 4 percet levéve a fóliákat a lencsével.
A csokitöltelékhez a kockákra tört csokoládét gőz felett megolvasztottam, majd hozzákevertem a tejszínt.
A citromkrémhez felvertem a tejszínt a cukorral kemény habbá. A mascarponet összekevertem a joghurttal, a vaníliás cukorral, belereszeltem a citrom héját, majd belefacsartam a citrom levét is. Óvatosan összekevertem az egészet a tejszínhabbal (növényi tejszínt használtam, mert az nem esik össze, szerintem jobban tölthető a krém).
A csokikrémet és citromkrémet beletöltöttem a kihűlt kosárkákba.

Forrás:
Manókonyha


No comments:

Post a Comment