Monday, October 18, 2010

Virslis lepény



hozzávalók 4 főre

* 6-10 virsli (vagy kolbász)
* 2,5 dl liszt (125g)
* 1/2 tk sütőpor
* 1/2 tk só
* 2 nagyobb tojás
* 3 dl tej
* 3 ek olaj
* 2 ek aprított petrezselyemzöld



elkészítés

1. A sütőt előmelegítjük. Egy jénait kikenünk olajjal, és a sütőbe tesszük melegedni 20 percre.
2. A lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük. A tojásokat a tejjel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket, és az egészet simára keverjük. 20 percre félretesszük pihenni.
3. A virsliket (vagy kolbászokat) palacsintasütőben elősütjük.
4. Mikor a jénai 20 perce letelt, kivesszük, és belehelyezzük a virsliket. Petrezselyemmel megszórjuk, de a tetejére is hagyunk. Ráöntjük a virslikre a lisztes masszát, rászórjuk a maradék petrezselymet.
5. Visszatesszük a lepényt a sütőbe, megsütjük. Még melegen, friss salátával vagy savanyúsággal tálaljuk.

sütési hőfok: 200 °C


forrás:

No comments:

Post a Comment