Monday, October 18, 2010

Könnyű, habos túrós pite




hozzávalók
4 főre

Tésztához:

* 18 dkg margarin
* 23 dkg liszt
* 1 tojássárgája
* 6 dkg porcukor
* pici só

Krémhez:

* 50 dkg túró

* 1 cs vaníliás pudingpor
* 3 tojássárgája
* 10 dkg cukor
* 1 doboz tejföl
* 1 citrom reszelt héja

Habhoz:

* 4 tojásfehérje

* 15 dkg cukor
* 1 ek ecet



elkészítés

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és a hűtőben fél órát pihentetjük.
2. A krém hozzávalóit összekeverjük.
3. A tésztát egy kapcsos tortaformába nyújtjuk úgy, hogy legyen a karimán pereme.
4. Beleöntjük a krémet, előmelegített sütőbe toljuk, és 150-160 fokon lassan sütjük, addig amíg a teteje egy kis színt kap.
5. A tojásfehérjét a cukorral és 1 tk ecettel felverjük, és a megsütött sütire simítjuk, visszatesszük a sütőbe pár percre, amíg a habnak színe nem lesz. Ne süssük, csak szárítsuk rá a habot!

sütési hőfok: 150 °C
tepsi mérete: 26 cm

forrás:

No comments:

Post a Comment