Monday, October 18, 2010

Almás-túrós galuska



Almás-túrós galuska mákos bundában

hozzávalók 3 főre

* 25 dkg túró
* 2 szikkadt zsemle
* 3 nem túl leves alma
* 4-5 ek liszt
* 1 cs vaníliás cukor
* 6 dkg cukor
* 1 tojás
* 5 dkg vaj/ margarin

A mákos bundához:

* 10-12 dkg darált mák
* 8-10 dkg porcukor



elkészítés

1. A szikkadt zsemléket kis kockákra vágjuk és a vajban megpirítjuk.
2. Az almákat meghámozzuk és lereszeljük.
3. A túrót egy villa segítségével összetörjük, hozzáadjuk a cukrokat, a tojást, jól elkeverjük. Hozzákeverjük a reszelt almát és a lisztet, majd végül a pirított zsemlekockákat.
4. A jól összekevert masszát legalább fél órát pihentetjük.
5. Vizet forralunk, amit kicsit megsózunk, majd ezt követően két kanál segítségével galuskákat szaggatunk a masszából és a forró vízben kifőzzük. (Ha két kanállal formázzuk a galuskákat tömörebbek, szabályosabbak lesznek és nem esnek szét.)
6. Amikor a galuskák feljönnek a víz tetejére, még 2-3 percig főzzük, majd a vízből kivéve lecsöpögtetjük őket.
7. A galuskákat porcukros darált mákba forgatjuk és kínálhatjuk is.



forrás:

No comments:

Post a Comment