Friday, October 15, 2010

szivárvány sajttorta

Szivárvány sajttorta magyar fordítása , a recept egy Brownie süteményt alapporból készíti, de ez megtalálható az interneten vagy lehet helyettesíteni piskótával is.



Az alappor süteményt megsüti egy kerek kapcsos formába utána félreteszi hülni utána elkezdhetünk dolgozni a sajttortán.


Másodszorra, egy kérdés,megsütöd a Browniet és ráöntöd a sajttortát a Brownie tetejére és utána megsütöd?nem égeti meg vagy túlsüti a Browniet ?

A sajttorta réteg nedvessége megvédi elég jol,de addig a pontig amíg teljesen kész nem lesz . Én szeretem a Browniet amikor majdnem kész és puha , szóval lehet kicsit kevesebb ideig sütöm az alsó réteget mint az előírt ha sütök még egy réteget.

Sajttorta:

  • 453 g krémsajt, szoba hőmérsékletű
  • ½ bögre cukor
  • 2 teáskanálnyi vanília aroma
  • 2 nagy tojás (tojtoj)
  • ¼ bögre tejföl
  • ételszínezék... rengeteg ételszínezék


Melegítsük elő a sütőt 162 C fokra.

Egy nagy tálba verd föl a krémsajtot,cukrot, vanília aromát amíg sima nem lesz. Keverd bele a tojtojt egyesével,utána tedd bele a tejfölt.

Oszd föl a tésztát annyi részre amennyi színed van kis tálkákba és tedd bele az ételfestéket.

Az én piros,zöld és sárgám az alap színekből vannak..a kékem és a lilám a neon szettből.

A narancssárga az a sárga meg neon rozsaszin keveréke.

Csorgasd rá a tésztákat a Brownie alapra a 22 cm-es kapcsos tortaformában (Én kb ráfröcsköltem meg rácsorgattam a sajátomat kanállal,vagy csak beleöntheted őket és összehúzod a színeket ha gyorsabban akarsz kész lenni..ne félj játszani a színekkel.)

Süsd 35 percig,addig amíg a közepe is kezd megszilárdulni amikor megrázod a formát.

Hagyd kihűlni teljesen és utána tedd hűtőbe tálalás előtt.

Késsel válaszd el a tortaforma szelétől a tortát mielőtt leszeded a szélét a formának.


Óvatosan vágd föl a tortát mert nem akarjuk hogy keveredjenek a színek. A kés éle legyen tiszta és ne húzzad,vagy az összes széled ilyen lilás szürkések lesznek...egy kicsi extra munka de megéri.

Sajttorta 2


alap (puha vaníliás keksz)

  • 1/3 bögre cukor
  • ½ bögre puha vaj
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • ételszínezék
  • 1 ½ bögre teljes kiőrlésű liszt
  • ¼ teáskanál só


Melegítsd elő a sütőt 180 fokra . Enyhén vajazd ki a 22 x33 cm tepsidet. Egy nagy tálba keverd össze a cukrot,vajat és a vanília kivonatot. Add hozzá a tetszésed szerinti ételszínezéket . Keverd bele a sót és a lisztet apránként ,amíg a tészta nem lesz darabos.


Nyomkodd bele a tepsid aljára és süsd 15-17 percig.


Krém:

  • ½ bögre cukor
  • ½ bögre, fele fele arányba tejszín meg tej.
  • 2 226 g-os krémsajt, szoba hőmérsékleten
  • 3 nagy tojás,szoba hőmérsékleten
  • 2 teáskanál vanília aroma (vagy 1 ½ vanília aroma és ½ menta kivonat)
  • ételszínezék
  • 1 evőkanál liszt


Amíg az alap sül addig keverd össze a cukrot , tejszínes tejet,és a krémsajtot amíg sima nem lesz. Add hozzá a tojásokat egyenként,teljesen elkeverve az előzőt mielőtt a következőt adjuk hozzá.

Keverd bele az aromát/aromákat és a lisztet...ha több színű krémet készítesz, akkor tedd külön tálakba és add hozzá az ételfestéket.


Öntsd rá a krémet a meleg alapra amikor már megsült,utána tedd vissza a tepsit a sütőbe és süsd 20-25 percig ami meg nem szilárdul a krém és nem remeg.

Várd meg hogy kihűljön mielőtt szeleteled (vagy nagyjából kihűlt,ha türelmetlen vagy mint én..)

Ez egy nagyon könnyű és levegős sajttorta szóval a színek nem keverednek annyira amikor vágod.


Forrás:
aliastriona_angerboda

No comments:

Post a Comment