Friday, October 29, 2010

Epres-túrós finomság


Hozzávalók:

  • 1 nagy cs. babapiskóta
  • 4 dl tej
  • fél kg túró
  • citrom
  • vaniliáscukor
  • 2 dl tejszín
  • cukor
  • fél kg eper

Előkészítek egy nagyobb tégla alakú jénait, majd a tejet meglangyosítom. A babapiskótát egyesével megforgatom benne, majd a tálat kibélelem vele, alul-oldalt körbe. Rákenek egy kis túrókrémet, ami áll: a túró, reszelt citromhéj, vaniliáscukor , cukor és a felvert tejszín keverékéből.
Erre a réteg túrókrémre fektetem a felezett eperszemeket, majd megint túró következik , majd áztatott piskóta végül túrókrém. Egy órára a hűtőbe teszem , addig a maradék epret felkockázom, és ugyanannyi cukorral kissé felfőzöm. Tálaláskor ezzel csorgatottuk meg a sütit.

forras:

ViMiZo


No comments:

Post a Comment