Hozzávalók
6 tojás
21 dkg porcukor
3 csomag puncs pudingpor (amit főzni kell)
1 vaníliás cukor
1/2 sütőpor
a töltelékhez
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
3 tojás sárgája
1 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
Fehér máz
3 tojás fehérje
18 dkg porcukor
a csokimázhoz
3 evőkanál porcukor
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál forró víz
2 dkg margarin
néhány csepp rumaroma
Elkészítés
- A tésztához a 6 tojás fehérjét gőz felett keményre verjük a porcukorral. A gőzről levéve hozzáadjuk a tojássárgákat, jól kikeverjük és belekeverjük a pudingport és a vaníliás cukrot. Megsütjük.
- A margarint habosra keverjük 15 dkg porcukorral,a vaníliás cukorral, majd hozzá adjuk a 3 tojás sárgáját és a citrom héját. A kihűlt, ketté vágott tészta közé kenjük.
- A 3 tojás fehérjét gőz felett 18 dkg porcukorral keményre verjük és a tészta tetejére kenjük
- elkészítjük a csokimázt és megcirmozzuk vele a fehér mázt.
Tipp:
- süssük lassabban a tésztát, hogy ne égjen meg a teteje
- a nyárra való tekintettel a krémből kihagytam a tojás sárgákat.
- Én 20*30as tepsiben sütöttem, hogy magas legyen, de 25*35ösben is jó lesz.
- Készíthető bármilyen ízesítésű, főzős pudinggal, de punccsal az igazi!
Zsuzsi sütitára
No comments:
Post a Comment