Mi kell hozzá? 200 g tejcsoki, 4 evőkanál vaj, 150 g liszt, fél csomag sütőpor, 2 tojás, 1 evőkanál cukor.
Hogyan készül? A vajat összeolvasztottam a tejcsokival, alig kell meglangyosítani, máris kenhetővé, keverhetővé válik. Erre a műveletre pedig kétszer 15 másodperces mikrózás igazán megfelelő.
A két tojást alaposan kikevertem a cukorral, beleöntöttem a csokis vajat, végül pedig hozzáforgattam a sütőporos lisztet.
A végeredmény egy nyúlós, ragacs lett, amit igyekeztem valahogy a sütőpapírra adagolni két kanál segítségével. Bő 10 perc alatt meg is sült a 180 fokosra előmelegített sütőben. Így az egész művelet nem tartott tovább bő 20 percnél, de a nyulak egy évre kiirtattak!
Ági főz
No comments:
Post a Comment