Sunday, August 22, 2010

Egérke

Kép

Hozzávalók:
Fél kiló édes natúr vagy vaníliás vajaskeksz, 15 dkg puha vaj, 10 dkg porcukor, 1 evőkanál baracklekvár, 2-3 evőkanál kakaópor, 2-3 evőkanál rum (vagy néhány csepp rumaroma).
A díszítéshez:

Kókuszreszelék, fehér és rózsaszín cukorgyöngy (pl. Francia drazsé), macskanyelv csoki vagy csokitallér, barna marcipán vagy kólás gumicukorszálak.

Elkészítés:
A kekszet apró darabokra törjük vagy megdaráljuk, aztán ráöntjük a rumot, összegyúrjuk a porcukorral, lekvárral, kakaóporral és a vajjal. Egy gyurmakeménységű, formázható anyagot kell kapnunk. (Ha túl kemény, apránként öntsünk hozzá egy kis vizet vagy gyúrjunk bele még egy kis vajat.)
A tésztából először golyókat gyúrunk, aztán a golyókat cseppformára alakítjuk. Megforgatjuk őket kókuszreszelékben, cukorgyöngyökből szemeket és orrot ragasztunk rájuk, és csokitallérból vagy macskanyelvből fület szúrunk beléjük. A képen szereplő egérkék farkincája barna marcipán.

Kép

Forrás:

Mit főzzek holnap?

No comments:

Post a Comment