Sunday, August 22, 2010

Vatta süti



Hozzávalók

6 tojás

21 dkg porcukor

3 csomag puncs pudingpor (amit főzni kell)

1 vaníliás cukor

1/2 sütőpor

a töltelékhez

25 dkg margarin

15 dkg porcukor

3 tojás sárgája

1 vaníliás cukor

1 citrom reszelt héja


Fehér máz

3 tojás fehérje

18 dkg porcukor

a csokimázhoz

3 evőkanál porcukor

1 evőkanál kakaópor

1 evőkanál forró víz

2 dkg margarin

néhány csepp rumaroma

Elkészítés

  1. A tésztához a 6 tojás fehérjét gőz felett keményre verjük a porcukorral. A gőzről levéve hozzáadjuk a tojássárgákat, jól kikeverjük és belekeverjük a pudingport és a vaníliás cukrot. Megsütjük.
  2. A margarint habosra keverjük 15 dkg porcukorral,a vaníliás cukorral, majd hozzá adjuk a 3 tojás sárgáját és a citrom héját. A kihűlt, ketté vágott tészta közé kenjük.
  3. A 3 tojás fehérjét gőz felett 18 dkg porcukorral keményre verjük és a tészta tetejére kenjük
  4. elkészítjük a csokimázt és megcirmozzuk vele a fehér mázt.

Tipp:

  1. süssük lassabban a tésztát, hogy ne égjen meg a teteje
  2. a nyárra való tekintettel a krémből kihagytam a tojás sárgákat.
  3. Én 20*30as tepsiben sütöttem, hogy magas legyen, de 25*35ösben is jó lesz.
  4. Készíthető bármilyen ízesítésű, főzős pudinggal, de punccsal az igazi!
Forrás:
Zsuzsi sütitára

No comments:

Post a Comment